Ontwikkelingshulp

Toen ik jong(er) was wilde ik heel graag naar de 3e wereld. Mijn doel en missie was om de mensen daar te helpen bij onder andere het opzetten van landbouwprojecten. Het leek me geweldig om iets te doen voor die mensen, in dit geval hun te helpen om in hun eigen (levens)onderhoud kunnen voorzien. Afijn, dat verliep anders.

Jarenlang gaf ik trainingen aan mensen om beter met een computer overweg te kunnen. Een bijzondere tijd waarin ik veel heb geleerd, over mensen en vooral over mezelf. Uiteindelijk is er iets anders op mijn pad gekomen en ben ik voor mezelf begonnen.

Nu, ruim 15 jaar later, denk ik wel eens dat het werk dat ik doe ook gezien mag worden als een vorm van ‘ontwikkelingshulp’; ik help en begeleid anderen graag op hun pad van bewustwording en (zelf)ont-wikkeling. Het gebruik van taal vind ik op z’n tijd leuk om in te zetten. We hebben prachtige woorden die net een iets andere betekenis krijgen door er, bijvoorbeeld een streepje in te plaatsen. Kijk maar eens naar het woord Ontwikkeling. Als je een streepje plaats kun je lezen dat je iets gaat ont – wikkelen, lees: uit gaat pakken…

Ingewikkeld of Ont-wikkelt

Waar kies jij voor? Een paar kernwoorden bij bovenstaand woord:
Ingewikkeld – vaak sprake van chaos – gevoel van ‘in de knoop zitten’ – geen overzicht / inzicht
Ontwikkelt – gevoel van orde en structuur – bewust wording en groei – meer overzicht / inzicht

Herken je iets in wat ik schrijf, besef dan dat je ingewikkelde situaties kunt veranderen. Bijvoorbeeld door te ont-wikkelen. Stap voor stap. Ontstane chaos, te bekijken, op te ruimen en op te lossen waardoor meer rust en ruimte ontstaat.

Neem een voorbeeld aan de natuur. Je hoeft alleen maar naar onderstaande afbeeldingen te kijken om je voor te kunnen stellen dat een uitgerold en ontwikkeld blad van een varen meer ruimte inneemt dan een opgerolde versie. Het is dan ook heel natuurlijk dat er een ont-wikkeling plaats vindt.
Stel je voor hoe zou het zijn als jij de ruimte in gaat en mag nemen die jou toe komt.

Ont-wikkeling

In mijn praktijk heb ik inmiddels al heel veel mensen mogen verwelkomen. De laatste jaren zie en hoor ik dat meer mensen last hebben van van alles en nog wat. Een aantal mensen ervaren hun leven als ingewikkeld en lopen met klachten, vragen of anderszins. Vaak gaat het om meer dan alleen maar fysieke zaken. Wat het ook is, deze mensen ervaren dat ze last hebben van complexe of ingewikkelde situaties waardoor ze vastlopen, het overzicht kwijtraken of soms letterlijk – de verbinding – het gevoel met zichzelf kwijt zijn geraakt.

In dit soort situaties kan massagetherapie een goede stap zijn om weer bij jezelf te komen en met jezelf in contact te komen. Wil je dieper in de materie duiken omdat bijvoorbeeld een klacht steeds terug blijft komen dan is het zinvol om te kijken naar onderliggende thema’s. Je kunt hiermee voorkomen dat je opnieuw vastloopt. In deze fase ga je met jezelf aan de slag. Niet via ellenlange gesprekken maar simpelweg door toe te laten wat zich voordoet in een BewustZijns sessie.

Hoe een BewustZijns sessie verloopt is vooraf niet in te schatten. In principe start een sessie met uitmeten wat gedaan mag worden. Zo had ik eens een vrouw die vroeg of ik haar alleen wilde uitmeten. Het verliep echter heel anders en als vrij snel tijdens het uitmeten kwamen er allerlei thema’s naar boven. Kennelijk was het tijd om hier nog even naar te ‘kijken’ zodat deze stukken losgelaten konden worden.

Lees jij dit bericht en voel je aan alles dat jij behoefte hebt om dingen op te ruimen en op te lossen kijk dan eens naar mijn aanbod.
Heb je een vraag of wil je meer informatie, stuur me dan vrijblijvend een mail.

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven