Wat wil jij nu eigenlijk?

Hoe vaak zeg jij tegen jezelf of anderen dat je iets niet wilt. Als je geen idee hebt is het misschien een idee om daar eens op te letten. Want stel dat ik aan jou zou vragen wat je wilt, wat is dan jouw antwoord?

De kans is groot dat je begint met dingen te zeggen die je niet wilt. Maar ja, de vraag was wat wil je en niet wat wil je niet, toch?

Het lijkt erop dat uiten wat je wel wilt lastiger is dan je zou denken. Maar is dat nu echt zo? Wat als je echt uitspreekt wat je wel wilt?

Moodboard

Het maken van een moodboard kan je helpen bij het verkrijgen van inzicht wat je echt wilt. Een moodboard is, simpel gezegd, een bord met foto’s, afbeeldingen en plaatjes eventueel met tekst die jou inspireren. Het wordt onder andere gebruikt om ideeën, gedachten en/of gevoelens te visualiseren. Op het moment dat je zaken visualiseert, zichtbaar maakt word je je (meer) bewust van wat je ziet. Het krijgt letterlijk vorm en vanuit vorm kan het realiteit worden.

Als het echt is wat je wilt zul je dat voelen in jezelf. Je zult een soort innerlijke drijfveer ervaren en dat wat je voor ogen hebt zal zich steeds sterker tonen. Het wordt als het ware jouw doel en je zult er alles voor over hebben, doen om jouw doel te bereiken.

Een moodboard helpt je om jouw doel helder te krijgen waarmee jouw doel realiteit kan worden in plaats van een gedachte of droom.

Je ‘NIET’ lijst

Bijzonder genoeg is deze lijst bij veel mensen oneindig lang in vergelijking met wat je wel wilt. Check maar eens bij jezelf hoe dat zit. Ben je verbaast? Nog even terug naar het begin van dit artikel waar ik je de vraag stelde “Wat wil je?”

Ik ga nog even verder.

Mensen die me al wat langer kennen hebben het al een keer gelezen of van me gehoord. Onze hersenen begrijpen ontkennende taal niet goed.

Als ik tegen jou zeg: “Denk niet aan een blauwe olifant” zul je vrijwel gelijk een blauwe olifant zien en tegelijkertijd waarschijnlijk ook nog denken dat dit niet kan. En toch zie je een blauwe olifant voor je… Klopt dat?

Met dit in je achterhoofd kun je je wellicht voorstellen dat op het moment dat jij uitspreekt of denkt wat je niet wilt jouw hersenen een iets andere boodschap ontvangen. Ik heb daar zelf een bijzonder harde leerschool in gekregen tijdens mijn eerste motorrijles waarbij ik bijna hardop uitsprak terwijl de vangrail steeds dichterbij kwam; “Ik wil niet tegen de vangrail aanklappen.” Mmm, je kunt wel raden wat er wel gebeurde… ik heb er gelukkig alleen een paar blauwe plekken aan overgehouden en een gekwetst ego 😉

Je ‘WEL’ lijst

Bij deze wil ik je dan ook van harte uitnodigen om de komende dagen eens te letten op wat je denkt en wat je uitspreekt. Geef aan wat je wel wilt en buig je taal en gedachte eens om.

Lukt het niet in één keer, geen probleem. Lach eens wat vaker om jezelf en ga ervan uit dat je weer een ervaring rijker bent (in plaats van dat je jezelf op de kop geeft). Je bent hier om ervaringen op te doen, te leren en jezelf te ont-wikkelen.

Ik ben heel benieuwd hoe jij de komende tijd zult ervaren als jij je bezig gaat houden met wat je WEL wilt. Veel plezier ermee.

Hartelijke groet,
Astrid

Vind je dit een leuk artikel deel het dan gerust met anderen.
Wil je op de hoogte blijven, je laten inspireren of anderszins dan nodig ik je uit om je in te schrijven voor mijn inspiratiemail.
Mijn aanbod bekijk je hier >>

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven