Waar hou jij je mee bezig?

Kan zomaar een vraag zien die je als eerste ziet als je bepaalde social media kanalen opent? Waar ben je mee bezig? Alsof er iemand oprecht in is geïnteresseerd. Klinkt dit bot? Ja misschien wel maar ga eens bij jezelf na in hoeverre je echt interesse hebt in al die zogenaamde social media berichten. Of heb je echt niets anders te doen dan je bezighouden met wat anderen neerzetten?

Zo, dat was even een binnenkomer om een bericht te starten… Iets wat je misschien helemaal niet van mij gewend bent maar wel met een doel… De afgelopen jaren heb ik gemerkt dat het mij goed doet om mezelf met regelmaat allerlei vragen te stellen. Vragen als:
‘Waar ben ik mee bezig?’ Ben ik (vooral) met anderen bezig of is de aandacht op mezelf gericht? Wie laat ik mijn leven bepalen? En hoe is dat voor mij? Voelt dat goed of is het eigenlijk niet (meer) oké? Wil ik er wat aan veranderen, zo ja kan ik dat of is er iets wat me tegenhoudt?

Door mezelf vragen te stellen kijk ik ook naar mijn eigen ervaringen. Zo ben ik me er bewust van dat ik in het verleden vooral met anderen bezig geweest ben. Toentertijd goed maar het is niet aan mij een ander te veranderen (ook al zou ik dat soms heel graag wel willen 😉 ).

Dus om terug te komen op de titelvraag: Waar hou jij je mee bezig?
Ik hou me steeds meer bezig met keuzes maken die goed voor mij zijn. Keuzes te maken die goed voor voelen en waar ik blij van word.
En natuurlijk zijn er ook momenten dat ik het even niet weet. Op dit soort momenten besef ik me dat ik pas op de plaats mag maken. Waar ik voorheen de neiging had om maar door te blijven gaan gun ik mezelf steeds makkelijk een moment van niets hoeven. Te stoppen en stil te staan bij wat ik bereikt heb en daar ook nog van te genieten. En, ook belangrijk, dankbaar te zijn.

BewustZijn en werken aan jezelf

Die momenten van stil staan, genieten en dankbaar zijn voelen voor mij als waardevolle tijd. Te mogen kijken naar ervaringen die ik heb gehad. Kijken zonder dat ik mezelf op m’n kop geef omdat ik ‘foute’ keuzes heb gemaakt. Nee, ik heb mezelf jaren terug beloofd dat ik elke keus zie als ervaring. Voor mij is een ervaring daarmee niet meer fout of goed maar is elke ervaring een leermoment geworden.

Misschien is het zo dat dit bij het ouder worden hoort, dat werken aan jezelf. Geen idee hoe het voor jou is maar mijns inziens, gaat het niet om een ander in jouw leven maar om jezelf! Het is immers jouw leven!
Anderen zijn nodig om mij te helpen bepaalde stukken aan te kunnen kijken, mij te helpen verder te ontwikkelen en te groeien in Bewustzijn. Zo werkt het voor mij. Anderen kunnen mij echter ook afleiden waardoor ik de verbinding met mezelf kwijt kan raken en ik niet goed meer weet wie ik bent. De kunst is dan om mezelf weer de kans te geven / te gunnen opnieuw te verbinden met mezelf.

Rust en Stilte

Twee belangrijke factoren die ervoor zorgen dat ik mijn aandacht op mezelf kan richten: Rust en Stilte waardoor ik niet of minder word afgeleid. Denk dan niet dat ik uren ga zitten mediteren of zo alhoewel ik best enige tijd kan zitten terwijl ik in het ‘niets’ kijk. Vaak pas achteraf realiseer ik me dat dit soort stilte-momenten gebruikt worden om van binnen allerlei zaken op een rijtje te zetten. Grappig genoeg merk ik meestal pas een paar dagen later dat een bepaald thema of issue waar ik mee bezig was als vanzelf opgelost is. Nou, hoe mooi is dat als er alleen maar rust en stilte voor nodig is?

Dus ja, waar ben je mee bezig? Voor mij was ik voorheen druk met van alles en nog wat en de laatste tijd steeds meer in rustiger vaarwater. Gewoon lekker genieten van dat wat zich voordoet en dingen meer op hun beloop laten. Oh en mezelf uitnodigen om bij mezelf te blijven en bij keuzes vooral te gaan voor datgene waar ik blij van wordt of energie van krijg.

Het is zelfs zo dat ik mezelf regelmatig een dag vrij gun. Tijd voor mij en dan bijvoorbeeld in het bos ga lopen of mezelf een massage gun. Ook dit soort zaken zijn belangrijk voor mijn welzijn. En, ik heb het al eerder geschreven… het is mijn leven en het is van belang om dat te doen wat goed voelt voor mij.

Ik nodig je dan ook van harte uit om jezelf diezelfde vraag te stellen…
Waar hou jij je mee bezig?

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven