YourInnergy Van Binnen naar Buiten strand

Van 'binnen' naar 'buiten' en terug

Deze pagina gaat over hoe ik begon als Thais massagetherapeut en hoe ik mezelf van daaruit verder heb ontwikkeld. Hoe ik steeds weer ben -en nog steeds word- uitgenodigd om te verdiepen, stil te staan, te voelen en te luisteren. Wat nu bij me binnenkomt is te luisteren naar wat mijn lichaam te vertellen heeft… 

Nu ik deze tekst schrijf realiseer ik me dat het eigenlijk best gek is. Als baby leef je vooral vanuit wat je voelt: honger… aandacht… Vervolgens leer je op school om vooral ‘vanuit’ het hoofd te werken, denken: goed leren, goede cijfers halen want dan heb je straks een goede baan, een huis. En dan… op een gegeven moment kom je op een leeftijd waarop je weer mag, of misschien zelfs wel moet, leren hoe het is om te voelen…
Toch niet gek dat zoveel mensen overspannen zijn, een burn-out hebben of totaal afgeknapt zijn op wat er van hen verwacht wordt.

Hoe zou het zijn als je als mens gewoon doet wat je het liefst doet, waar je talenten liggen en waar je het meest blij van wordt?

Afijn, de titel van Binnen naar Buiten en terug: over de wereld in jezelf naar de buitenwereld om vervolgens opnieuw te ontdekken wie je van Binnen bent. Zo heb ik mijn pad mogen ervaren. Ik wens je veel leesplezier.

Hartegroet,
Astrid

De start

Al van jongs af aan hield ik me bezig met masseren. Toen nog op gevoel en zonder enige theoretische kennis. In 2007 ben ik me gaan oriënteren op massages. Vragen als, wat vind ik leuk en wat past het best bij mij passeerde de revue, er is zoveel aanbod!
Bij één opleidingsinstituut kreeg ik, naast een intake, ook een korte massage om te ervaren hoe deze massagevorm voelt:
binnen 10 minuten was ik verkocht!

Het is met deze opleiding begonnen… een 3-jarige opleiding tot Thais massagetherapeut.

Verdieping en nieuwe werelden ontdekken

Na het eerste jaar van de opleiding ben ik gelijk de opgedane kennis gaan toepassen in mijn praktijk en ondertussen leerde ik in het tweede en derde jaar hoe ik klachten kan behandelen. Na deze 3-jarige opleiding volgden verschillende opleidingen en korte trainingen ter verbreding van mijn aanbod en om meer kennis op te doen. Zo leerde ik onder andere over Thai acupressure, Thaise stoelmassage, Triggerpoints behandelen, Chinese voetmassage, Ayurvedische massage en massage bij kanker. Allemaal prachtige en mooie technieken die elk een eigen aanpak en zienswijze hebben.

Naast het opdoen van praktische kennis en ervaring ben ik me gaan verdiepen in de theorie met onder andere zaken die van invloed zijn op ons. Wat betekent dat als er ergens spanning in het lichaam aanwezig is of als gebieden strakker zijn? En wat kan ervoor zorgen dat iemand last krijgt van de schouders of rug? Hoe zit het met de relatie tussen wat we voelen en denken, lichaam en geest?

Er ging een heel nieuwe wereld open met zaken die ik voorheen niet voor mogelijk hield. Ik voelde me soms net een spons die bijna hongerig allerlei kennis opnam.

YourInnergy verdieping in kennis

Mijn interesse in onderliggende oorzaken bij pijn en/of klachten heeft op het pad gebracht van boeken op divers gebied. Dat iemand ergens last van heeft kan te maken hebben met heel andere zaken dan alleen fysiek. Zo kunnen (onverwerkte) emotionele, mentale of spirituele aspecten een rol spelen bij het ontstaan van allerlei (pijn)klachten.

Mijn eigen ontwikkeling heeft ertoe geleid dat trauma één van de gebieden is waar ik me meer in ben gaan verdiepen.

Ineens werden massages magisch!

Waar ik in het begin probeerde vooral de geleerde technieken en routines toe te passen, zeker bij bepaalde klachten, begon ik als vanzelf steeds meer te vertrouwen op mijn intuïtie. En wauw, toen werd het pas magisch… Elke massage kreeg ineens veel meer verdieping, ik hoefde niet meer te ‘werken’ of te bedenken wat moet ik doen. Nu gingen mijn handen als vanzelf naar bepaalde plaatsen toe en deden gewoon wat gedaan mocht worden.

Waar het, volgens mij, om gaat is ‘in contact’ zijn en blijven met mezelf en van daaruit met een ander. Dat mijn rol bij het geven van een massage of andere sessie misschien wel bestaat uit, gewoon aanwezig te zijn! Om vervolgens, vanuit dat ‘aanwezig zijn’ jou de kans en ruimte te geven om (nog meer) bij zichzelf te mogen komen. Weer contact te maken met wie jij in essentie bent en -indien nodig- los te laten wat niet meer nodig is.

Het bijzondere is dat elke sessie anders is, iedereen heeft nu eenmaal andere ervaringen en beleeft deze op een eigen unieke wijze. Dat betekent dat steeds afgestemd dient te worden op dat wat op dat moment nodig is. Dat tijd en ruimte gegeven mag worden aan wat zich op dat moment aandient, in welke vorm dan ook.

Helende sessie

Vanuit mijn hoofd gezien vind ik hier wat van. Toch schrijf ik deze tekst wel op want deze woorden krijg ik met regelmaat te horen na een sessie.

Healing is voor mij dan ook iets wat helend werkt, op welk niveau dan ook. Iets op emotioneel of mentaal niveau oplossen kan ruimte geven op fysiek niveau en andersom. 

Alleen daarom is het toch al heel bijzonder om te ervaren hoe wij in elkaar zitten. Hoe alles in ons met elkaar verbonden is en natuurlijk hoe wij met elkaar verbonden zijn. Iets wat we misschien vergeten zijn maar ons toch echt weer mogen herinneren.

Wij zijn bijzonder, jij en ik zijn, elk op onze eigen wijze, bijzonder!

Tot zover mijn ontwikkelingen

Ik vind het bijzonder en mooi hoe ik steeds weer de verdieping aangereikt krijg. Elke keer weer de uitnodiging en keus: wat ga ik doen… Tegelijkertijd voel ik ook dat elke verdieping weer een kans is om mezelf nog beter te leren kennen, nog dichter bij mijn kern en essentie te komen.

Mijn overtuiging is dat als een ieder zich herinnert wie hij/zij in de kern is dat er een mooiere en betere wereld ontstaat. Mijn visie is dat iedereen in de kern liefde en licht is. Wat we meemaken, leren en ervaren gedurende ons leven zorgt voor een versluiering waardoor we kwijtgeraakt zijn wie we werkelijk zijn.
Soms is het gewoon tijd om de sluiers op te ruimen en de ‘boel af te stoffen’. Opruimen geeft ruimte en overzicht en van daaruit ontstaan vanzelf nieuwe dingen…

Uitnodiging

Voel jij je geroepen of aangetrokken om ook meer vanuit jouw essentie te gaan leven. Of merk je bij jezelf dat je jezelf ‘kwijt bent geraakt’ en dat je meer verbinding met jezelf wilt. Maak gerust een afspraak met mij en ervaar wat dit met jou doet of kijk eerst waar ik jou bij kan helpen.

Ik wens jou alle goeds en wie weet zien we elkaar binnenkort.

Hartegroet,
Astrid

Scroll naar boven