Het is tijd

Tijd, de tijd dringt, de klok loopt en zo zijn er nog veel meer uitdrukkingen over tijd in onze taal te vinden. Ik denk bij tijd ook steeds meer aan tijdloos. Tijd, eigenlijk best iets bijzonders want zijn wij het niet zelf die dit fenomeen hebben bedacht?

Tijd vind ik tegelijkertijd ook handig en soms zelfs belangrijk want tja, ik zou het toch een beetje ingewikkeld vinden als er meerdere mensen op hetzelfde moment bij mij komen voor een sessie. Tijd, ik ervaar dat tijd soms heel dubbel is: enerzijds praktisch en handig om een moment voor iets af te stemmen en anderzijds kan tijd zorgen voor een spanningsveld. Leuk om eens over dit thema te schrijven.

Welke tijd spreken we af?

Wereldwijd zijn afspraken gemaakt over de tijd in een bepaald gebied, de zogenaamde tijdzones. Op internet kan worden opgezocht hoe laat het ergens anders is. Zo is het bijvoorbeeld in Indonesië 6 uur later dan in Nederland, afhankelijk van zomer- of wintertijd. Handig en vooral praktisch om te weten hoe het zit met tijd en eventuele tijdsverschillen als je iemand wilt bellen die ergens anders woont. Inmiddels zijn er veel alternatieven voor bellen waardoor eventuele tijdsverschillen minder spelen.

Ga je naar een ander land of continent dan kan het zo zijn dat je te maken krijgt met tijdsverschillen. Denk maar eens aan een jetlag als je met verschillende tijdzones te maken krijgt. Zo ben ik een aantal maal naar Azië geweest waar ik merkte dat ik de eerste dagen rustig aan moest doen door het verschil in tijd. Het lijkt me trouwens best leuk om naar de andere kant van de wereld te gaan en dan te ervaren dat de tijd heeft stilgestaan of zo… Geen idee of dat kan maar goed, noem het dan maar een soort van tijdreis 😉.

Tijd zie ik als middel om een geschikt moment met elkaar af te spreken. Aan de hand van de gemaakte afspraak weet eenieder wanneer en waar men elkaar treft. Wel zo handig want anders sta je misschien op een heel andere plek en een heel ander moment. Dus ja, tijd is een handig hulpmiddel.

Tijd en Stress

Toen ik nog in de automatisering werkte heb ik een tiental jaren training gegeven waarbij ik veel bij bedrijven kwam. Als je het dan over tijd hebt… Beginnen om 9.00 uur en een half uur eerder aanwezig zijn. Check of de apparatuur functioneert, het lesmateriaal aanwezig is enzovoort.
Op tijd vertrekken, zeker als je vanuit de buurt van Delft naar bijvoorbeeld Assen moet. Inschatten hoe het is met het verkeer, de route en flexibel zijn als er een afsluiting is. Gebruik maken van het stratenplan boek en plattegronden. Lang leve de navigatie 😃
Pfff, achteraf realiseer ik me hoeveel stress dit eigenlijk was om op tijd te zijn. Dan de training geven, terugrijden en soms ook ’s avonds weer een training geven.

Tijdloos

Bij dit woord komen bij mij beelden van tijdloos servies en kleding naar boven. Zo hou ik bijvoorbeeld van eenvoudig servies en kleding die in eerste instantie lekker zit. Kan ik nog heel meer over schrijven, misschien ooit in een ander artikel.

Tijdloos zou ik graag omschrijven als ‘alle tijd van de wereld hebben’, los (komen) van tijd.
Mmm, terwijl ik deze zin schrijf voel ik bijna dat er ontspanning ontstaat. Tijdloos of tijdloosheid ervaren heeft bij mij blijkbaar dat effect. Benieuwd hoe dat voor jou is.

Haha, wat een luxe positie heb ik nu dan. Werken vanuit mijn praktijk aan huis, geen files of gedoe. Zelfs afstand hoeft geen probleem meer te zijn aangezien bepaalde sessies –Sensi®, BewustZijns sessie en Soul Body Fusion® ook online of telefonisch kunnen. Zelfs al bevind iemand zich aan de andere kant van de wereld. Heel leuk natuurlijk want daarmee gaat echt een heel andere wereld open… Online is zoveel mogelijk geworden… Handig en praktisch natuurlijk terwijl ik me ook bewust ben dat alles valt of staat met de beschikbaarheid van techniek. Valt dat uit dan is het goed om ook in de buurt vindbaar te zijn en vooral ook te blijven.

Tja, Tijd, Tijd en Stress, Ont-Spanning – ik had er nog veel meer over willen schrijven maar nu ik de alinea Tijdloos heb gemaakt merk ik ook dat het goed is zo dus laat ik het er graag bij…

Het is blijkbaar tijd… tijd om met dit artikel te stoppen 😃

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven