Ter afsluiting

YourInnergy champagnefles

Het einde van het jaar nadert

De dagen zijn al korter en vaak is het donker als je van huis gaat en donker als je weer thuis komt. De feestdagen staan ‘voor de deur’ en de laatste dag van dit jaar nadert. Voor veel mensen is het een tijd waar ze stilstaan bij het afgelopen jaar en alvast vooruitkijken naar het volgende jaar. Voornemens worden gemaakt en men begint vaak vol goede moed aan een dieet, sporten en meer bewegen. Om vervolgens na een paar maanden misschien toch weer af te haken om verschillende redenen.

Ik ben ermee gestopt!
Al die goede voornemens en ideeën om dan -ook bij mezelf- te merken dat het uiteindelijk toch niet heeft gewerkt. Ik ben er anders mee omgegaan. Als ik op wat voor manier dan ook merk dat er iets mag veranderen in mijn gedrag of gewoonte dan is het simpelweg een kwestie van gelijk doen.

Waarom wachten tot 1 januari als het ook nu mag en kan?

Ik ga het anders doen

Ik ga het anders doen betekent voor mij dat ik voor het komende jaar een planning maak!

Een planning om een globaal overzicht te hebben wat ik het aankomend jaar voor ogen heb en wat ik wil neerzetten. Zoals je vaak leert bij allerlei trainingen en workshops zie het als een soort van mood- of visionboard waar je zichtbaar maakt hoe jij jouw toekomst voor ogen ziet. Wat wil je bereiken of neerzetten.

Door middel van een mood- of visionboard breng je als het ware een idee vanuit jouw gedachte naar buiten waardoor je je meer bewust wordt van wat je echt wilt. Daarnaast is een mood- of visionboard ook iets wat je helpt herinneren aan wat je voor ogen hebt. En ten slotte is het een kwestie van erover praten met anderen want alles wat je aandacht geeft groeit. Er zullen mensen op je pad komen die je willen helpen. En wie weet is jouw plan of idee dan binnenkort wel gerealiseerd.

Mijn les was in elk geval dat ik mijn idee of plan uitspreek zodat anderen ervan weten. Als ik mezelf niet uitspreek en/of laat zien wat ik doe weet iemand er niet van en zal deze mij ook niet weten te vinden.

Het is dus belangrijk wat je te zeggen hebt dus spreek je uit! We hebben nu eenmaal geen display op ons voorhoofd en iemand anders kan niet altijd raden wat jij wilt… 

Planning voor het komende jaar

In grote lijnen heb ik helder wat ik het aankomende jaar wil neerzetten. In ieder geval zijn het drie diensten die ik al aanbiedt maar die ik meer onder de aandacht wil brengen. Deze twee deel ik in dit bericht al met je. Aankomend jaar ga ik mijn aandacht leggen op:

De balans in jou herstellen is in het kort waar deze therapie voor staat.

In de sessies wordt ingegaan op wat nu speelt. Met een bio-sensor meet ik uit op welke wijze jij het best ondersteunt kan worden om een balans te herstellen.

Ook dit wil ik meer op de kaart gaan zetten. Met name stoelmassage in deze regio. Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat er een enorme toename is van de vraag naar stoelmassage. Mooi is het om te zien hoe mensen in een relatief kort tijdsbestek effect ervaren.

Stoelmassage bij bedrijven in de regio geven zal dan ook een aandachtspunt zijn voor het nieuwe jaar.

Meer lezen over stoelmassage, klik hier>>

Iets wat de afgelopen paar jaar een beetje weggezakt is, is het geven van workshops. Eén van de meest leuke dingen om te doen vind ik is kennis delen en mensen laten ervaren. Ook dit is daarom toegevoegd aan mijn ’to-do’-lijst voor het nieuwe jaar: opzetten en organiseren van workshops.

Heb jij een voornemen?

Ben jij iemand die deze laatste dagen van het jaar terugblikt? Had jij voornemens gemaakt voor dit jaar en ben je ze nagekomen? Doet dat iets met je?
En hoe ga je het nieuwe jaar in, ga je dingen anders doen? Of weet je het nog niet en blijf je een beetje ‘hangen’ in allerlei keuzes. Misschien merk je ergens een blokkade in de vorm van emotie of gedachtes… Je kent het vast wel, zo’n stemmetje die zegt dat je het toch niet kunt of dat het weer niet lukt…

Wanneer je geen keus kunt maken of je merkt dat je vastloopt weet dan dat ik je kan begeleiden of hulp kan bieden bij vraagstukken of het verkrijgen van (meer) inzicht.

Misschien kun je iets met dit bericht. Wie weet pak je straks of de komende periode een aantal tijdschriften en ga je een mood- of visionboard maken. Of heb je al voor ogen wat jij gaat doen het aankomend jaar. Ga er met anderen over in gesprek zodat het (nog) meer vorm kan krijgen en je daadwerkelijk in actie komt of juist hulp aangeboden krijgt.

Wat het ook is ik wens je een prachtig en magisch jaar.

Alle goeds en als je iets met me wilt delen stuur me gerust een bericht.

Hartelijke groet,
Astrid

Ter afsluiting

En in het kader van zomaar een gek weetje…
De kurk van een champagnefles wordt omsloten door een folie en een ijzerdraad om de kurk op haar plaats te houden. Het zijn altijd 6 slagen die je maakt om het ijzerdraad los te maken.
Om de kurk makkelijk en zonder knoeien open te maken draai je simpelweg de fles en hou je de kurk tegen.

Succes en proost op een mooi nieuw jaar 

Scroll naar boven