Je bent een draak

YourInnergy draak

Ze noemde me een draak

Ik hoor het haar nog zeggen.
Tijdens de sessie riep ze heel hard: ‘Oh, je bent echt een draak!’. En het kwam echt uit haar tenen. Nu weet ik ook wel dat ik een ‘pijn’-punt raakte bij haar. Een au had ik verwacht maar deze opmerking… nee, die niet. Zo heeft niemand me ooit nog genoemd. In ieder geval niet tijdens een sessie.

Draak genoemd worden is overigens best een compliment, zeker als ik naar de spirituele betekenis van een draak kijk. Ik neem je graag mee op een klein reisje langs draken en hun betekenis.

Betekenis van een draak

De draak heeft verschillende betekenissen. Het is afhankelijk vanuit welke kant je kijkt. In de Westerse cultuur wordt een draak vaak afgeschilderd als een woest, vuurspugend dier die alles vernietigd en dus bestreden moet worden. In Oosterse culturen wordt een draak gezien als heilig. Draken worden gezien als brengers van kracht, geluk en voorspoed. Kijk maar eens hoe draken te zien zijn bij Chinees Nieuwjaar. Daar zouden draken tevens in staat zijn om regen op te roepen en zijn het symbolen van keizerlijke macht.

Ook in oudere culturen, zoals de Keltische hebben draken een belangrijke rol en zijn ze verbonden met aarde elementen. Draken binnen het Christendom worden juist weer gezien als kwaadaardig en moeten bestreden en overwonnen worden. Tot slot worden draken in het Hindoeïsme en Boeddhisme gezien als beschermer. Daar worden slangachtige draken veelvuldig afgebeeld op tempels ter bescherming en zijn het bewakers van tempels en andere heilige plaatsen.

Eigenschappen van een draak

Uit bovenstaand heb je waarschijnlijk al kunnen opmaken dat een draak verschillende betekenissen heeft. Wat in grote lijnen overeenkomt is dat een draak eigenschappen heeft als krachtig en magisch. Veelal is er een diepere betekenis achter de betekenis van een draak te vinden ongeacht de cultuur van waaruit gekeken wordt.

Draken staan symbool voor eigenschappen als:

moedkrachtenergie
De verschijning van een draak, bijvoorbeeld in dromen, kan een uitnodiging zijn om je innerlijke kracht te omarmen en uitdagingen waar je voor staat aan te gaan.
Draken staan ook voor inzicht en wijsheid waarmee ze je kunnen uitnodigen tot het vinden van dieper inzicht. Je te verbinden met jouw innerlijke wijsheid.

Met een aantal eigenschappen van een draak was ik al wel bekend maar toch ook weer leuk om wat andere inzichten te krijgen, zeker over hoe er vanuit verschillende culturen over draken wordt gedacht en gesproken. Als draken op je pad komen is het misschien tijd dat deze je iets te vertellen hebben.

Van kinds af aan was ik al gefascineerd door draken. Ik vond boeken over draken geweldig en begreep nooit zo goed waarom draken bestreden moesten worden. Misschien speelt mee hoe men hier in de Westerse cultuur over draken denkt. Een deel van mijn roots liggen echter in de Oosterse cultuur en daar denkt men heel anders over draken. Toen ik jaren terug in Thailand was had ik het gevoel thuis te komen. De tempels die ik heb bezocht hadden inderdaad slangachtige draken, als trapafwerking, op daken en nog veel meer. Dus ja, ik geloof dat men daar een draak ziet als beschermer en krachtig, mystiek wezen.

Bijzonder genoeg kent de Chinese jaartelling ook een draak als jaardier. Al met al zijn er mogelijk lessen te leren van een draak. Hoe bijzonder overigens dat 2024 volgens de Chinese jaartelling het jaar van de draak is.

Werken met draken

Een paar jaar terug kwam ik het al tegen, drakenschedels. Gemaakt met verschillende soorten kristallen als rozekwarts, amethist en meer. Ik vond het toen raar en vond er wel iets van. Tegelijkertijd was er iets wat me trok maar dat heb ik weer weggeduwd, want ja nog weer iets erbij…

Afgelopen najaar kwamen ze weer op mijn pad. In heel sterke mate en ik heb inmiddels een trio aangeschaft. Wat ik ermee ga doen, nog geen idee.

YourInnergy drakenschedels

Inmiddels weet ik dat drakenschedels gebruikt worden om lichtwerkers te helpen op hun pad van transformatie naar een hoger bewustzijn.

Voor mij is helder dat wij, als mensheid, aan het transformeren zijn. Ons bewustzijn is aan het veranderen waardoor we, naar verwachting, op een andere manier in het leven komen te staan. Meer bewust worden van onze eigenheid en spiritualiteit waardoor onze relatie met moeder aarde en de natuur zal verbeteren. We zullen meer vanuit gevoel en verbinding gaan leven.

Wanneer draken(energie) hierbij kan helpen zou dat toch best heel mooi kunnen zijn. Met eigenschappen als moed, kracht, energie, inzicht en wijsheid biedt dat zeker mogelijkheden. Het is natuurlijk aan een ieder om hier wel of niet iets mee te doen maar wauw, stel dat …

Stel dat draken bestaan en willen helpen bij deze transformatie? Misschien zit er in ieder van ons al wel een draak verborgen en is het simpelweg een kwestie van de draak in jezelf te ontmoeten. Hoe bijzonder is het dat ik, op basis van de Chinese jaardieren, drie vrouwelijke draken in mijn zeer nabije familie heb. Achteraf dus wellicht best logisch dat ik aangetrokken word door draken(energie)

Wie weet heb ik je met dit bericht geïnspireerd je meer te verdiepen in draken en hun eigenschappen. Of ben je je door het leven van dit bericht meer bewust geworden van jouw eigen draak. Ik wens je moed, energie, kracht, inzicht en wijsheid!

YourInnergy drakenschedel rozekwarts

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven