Ge-aard zijn

YourInnergy ge-aard zijn

Aarding

We zijn alweer een dikke maand in een nieuw jaar gearriveerd en voor mezelf merk ik een behoefte aan rust, stilte en vooral aandacht voor mezelf. Zelfzorg! Waarbij het steeds weer opnieuw verbinden met de aarde van belang is. Om die reden een artikel helemaal over aarding!

Geaard zijn is essentieel voor het welzijn van lichaam, geest en ziel.

Net als een boom die stevig geworteld staat in de aarde heb je ook een stevige basis nodig om stabiel te blijven te midden van de uitdagingen van het leven. Wanneer je goed geaard bent, voel je je meer verbonden met de aarde, gecentreerd en in balans. Je hebt weer echt contact met moeder aarde en de natuur.

Een sterke aarding helpt je om:

Een stevige en goede aarding stelt je in staat om beter om te kunnen gaan met de ups en downs in het leven. Tegelijkertijd ervaar je, dankzij deze aarding, een dieper gevoel van innerlijke rust.

Ben je goed geaard dan stroomt jouw energie beter en kun je effectiever manifesteren wat je wil bereiken. Je bent meer gefocust, veerkrachtig en in staat jouw doelen met een bepaalde vastberadenheid na te streven.

Kortom, neem regelmatig de tijd om te aarden!

Misschien herken je het als je een wandeling hebt gemaakt. Lekker uitwaaien langs het strand, in de herfst genieten van de kleuren van de bladeren of met je voeten door het water lopen. En wat denk je van even uit de wind in het vroege voorjaar genieten van die eerste zonnestralen. Hiermee heb je dan gelijk de elementen wind, water, warmte te pakken.

Door bewust aan de slag te gaan met een goede aarding creëer je een stevige basis voor een leven vol veerkracht en welzijn.

Aarding en loslaten

Aarding en loslaten vormen een krachtige ‘duo’ wanneer je streeft naar innerlijke balans en vrede. Aarding, het verbinden met de stabiliteit en kracht van de aarde, helpt je stevig te staan te midden van het -soms onstuimige- van het leven. Door je bewust te gronden, kun je overbodige last van stress, angst en zorgen loslaten.

Loslaten wordt vaak geassocieerd met zelfzorg en groei en houdt in dat je laat gaan wat jou niet langer dient. Denk hierbij aan (negatieve) gedachten, oude (gedrags)patronen en/of emotionele ballast. Je laat -de last- van het verleden achter je, net als de verwachtingen van de toekomst waardoor je steeds meer in staat bent te leven in het hier en nu.

Aarden, loslaten en zwaartekracht

Het combineren van aarden en loslaten helpt je bij het ervaren van innerlijke rust en veerkracht. Je kunt het vergelijken met een boom die stevig in de grond geworteld staat en toch flexibel mee kan bewegen met de wind.

Je bent steeds meer in staat om vrij te groeien, te bloeien en te stralen in een volledig bewustzijn. 

Nodig jezelf uit om je te verbinden met de kracht van de aarde. Met een open hart en geest, vanuit vertrouwen mag je loslaten wat je hierbij belemmert.

Vertrouw erop dat wanneer je goed geaard bent de zwaartekracht jou helpt om dat los te laten wat je niet meer nodig hebt of wat jou niet meer dient. In dit proces van aarden en loslaten mag je de vrijheid (her)vinden om volledig te zijn wie jij -in essentie- bent.

Ervaar je dat je vooral ‘in je hoofd’ zit, twijfel je, loop je vast of merk je dat je uit balans bent?
Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Als je wilt ben ik er om je te helpen of te begeleiden in balans te komen.
Neem vrijblijvend contact met me op of kijk bij mijn aanbod.

YourInnergy boom op rots

Tot slot

Zelfs in onze taal gebruiken we het woord: aarde. Misschien soms in combinatie met een ander woord maar toch. Wat te denken van woorden en/of gezegden als:

een aardig mens – met twee voeten op de aarde staan – je tussen hemel en aarde bevinden – de aarde achter je laten – je ware aard

YourInnergy ballon

Zweven

De andere kant van aarden zou wel eens zweven of ‘zweverig’ kunnen zijn.

Wat in de context van deze tekst zou inhouden dat iemand geen of een verminderde verbinding met de aarde heeft. Zou het dan zo kunnen zijn dat je onzekerder bent en meer aan het twijfelen bent als je niet goed geaard bent?
Neem deze vraag maar eens mee in je eigen overpeinzing.

Heb je de indruk dat je meer aarding kunt gebruiken ga eens kijken of je iets kunt met de tips in deze tekst.

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven