Allergisch?

Allergieën, het lijkt wel of steeds meer mensen allergisch worden. De één voor pollen, de ander voor gluten en weer iemand anders voor zuivel. Nu kun je natuurlijk de voedingsmiddelen waar je allergisch voor bent laten staan en iets anders eten. Een allergie kan ook een uiting zijn van een onderliggende blokkade, bijvoorbeeld op emotioneel of mentaal vlak. Als dat het geval is zou met het oplossen van die onderliggende blokkade die allergie opgelost zijn. Of dat bij jou aan de orde is, geen idee maar het lijkt me de moeite van het onderzoeken waard. En in één Sensi® sessie weet je al hoe het bij jou zit!

Tijdens de Sensi® opleiding hebben we op elkaar getest en uitgemeten of er sprake was of is van een bepaalde allergie. Was dit het geval dan was de volgende stap om na te gaan of er iets ten grondslag ligt aan de aanwezige allergie. En dan kwam de, in mijn beleving, leukste en meest interessante stap… als er inderdaad iets aan ten grondslag ligt – en dat is meestal zo – dan kwam het uittesten. Wat is het dat ervoor zorgt dat iemand allergisch is voor, vul maar in…

Grappig genoeg had ik voor mijn lunch iets mee met yoghurt. Uit de meting bleek echter dat yoghurt voor mij niet handig zou zijn. Op basis van die informatie hebben we uitgezocht welke rol dit voedingsmiddel speelde bij mij. En, ook al herkende ik het niet direct, blijkbaar was er toch iets verandert in deze korte tijd. De tweede meting gaf namelijk aan dat de allergie voor yoghurt opgelost was. Wauw, en dat in nog geen 30 minuten. Zo snel kan het blijkbaar gaan!

Metenschap

Wat ik mooi en bijzonder vind aan Sensi® is dat meten een essentieel onderdeel is van iedere sessie. Metenschap, dat was het woord wat de docent gebruikte. Het lichaam reageert vrijwel direct op vragen die een ja of nee als antwoord hebben met een bepaalde trilling. Met het blote oog is die reactie echter nauwelijks zichtbaar. Met behulp van een biosensor worden deze trillingen duidelijk zichtbaar. De reactietijd is dusdanig snel dat het hoofd geen tijd heeft om zich te ‘bemoeien’ met een vraag en/of een antwoord.

Een voorbeeld hoe het zou kunnen zijn met een bepaalde allergie.
Stel iemand is allergisch voor chocola. Deze persoon verzet zich tegen de positieve eigenschappen van chocola in zichzelf. Elk pukkeltje zal bij wijze van spreken verdwijnen wanneer in de praktijk de aanbeveling van chocola wordt omgezet.
Een paar aspecten die horen bij melkchocolade zijn: ontvankelijkheid, jezelf openen, je been stijf houden, aversie tegen jezelf, onbewuste kwaadheid. Chocola bestaat in een aantal varianten, in grote lijnen is de lijn vergelijkbaar maar er zijn toch een paar nuances. Daarom ook aandacht voor pure chocolade: openstellen voor de taal van het hart, koppigheid, gespannen voelen in het lijf, uitbreken, ontsnappen, bij jezelf komen. En tot slot voor witte chocola: zuiverheid van het hart, zet een streep onder het donkere uit het verleden en begin opnieuw, verlossen van pijn en smart.

Binnen de Sensi® maak ik onder andere gebruik van de boeken van Christiane Beerlandt. In deze boeken wordt onder andere de psychologische symbooltaal van voedingswaren, klachten en zelfs dieren aangereikt. Door de biosensor te gebruiken wordt dat gedeelte aangewezen dat de grootste rol speelt. Op deze manier is het mogelijk om snel naar de kern van iets te gaan om daar vervolgens mee aan de slag te gaan.

Nieuwsgierig?

Ben jij allergisch en/of wil je weten of en zo ja wat er bij jou aan ten grondslag ligt? Dan is een Sensi® sessie iets voor jou. Voor meer informatie over Sensi® klik je hier >> en wie weet zie ik je binnenkort.

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven