Focus

YourInnergy focus

Zie het als de uil op de foto hierboven. De uil ziet een prooi en blijft zich hierop concentreren. Doet hij dat niet dan is de prooi verdwenen en heeft de uil geen succes en moet hij zich opnieuw concentreren op een prooi.

Focus: een 'geheim wapen' voor productiviteit en succes

In een wereld die constant gevuld is met afleidingen, prikkels en verleidingen lijkt het steeds lastiger te worden om je aandacht te richten op wat echt belangrijk is voor jou. Het maakt hierbij niet uit of het gaat om werk, studie, creatieve projecten of persoonlijke doelen.

Je concentreren op wat jij wilt is en blijft een belangrijke factor om jouw doel(en) te kunnen behalen.

In dit artikel vind je een aantal mogelijkheden aan om jouw concentratie, jouw focus te verbeteren.

Per punt volgt een toelichting zodat je hiermee aan de slag kunt.

YourInnergy focus als tekst

Onderschat de kracht van focus niet

Focus is meer dan een kwestie van wilskracht hebben.
Zie het als een vaardigheid die je kunt oefenen en verfijnen door gebruik te maken van technieken en strategieën. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kijken naar mensen die bereikt hebben of doen wat jij ook graag wilt. Onderzoek hoe zij doen wat ze doen en ga zelf aan de slag met die techniek of strategie.

Zorg voor heldere en haalbare doelen

Stel jezelf de vraag of jouw doel helder en haalbaar is.
Hoe duidelijker je voor ogen hebt wat jouw doel is hoe beter dat is voor het behouden van focus. Het maakt niet uit of het gaat om het behalen van een deadline op werkgebied, het leren van iets nieuws of het bereiken van een bepaald gewicht. Helder hebben wat een specifiek doel is helpt om jouw energie te richten en gemotiveerd te blijven. Zelfs als het even wat lastiger is.

Voorkom afleiding en/of verleiding

Wees alert en ben je bewust van afleiding en/of verleiding
Deze twee factoren kunnen er zomaar voor zorgen dat je de focus kwijtraakt. Zorg voor een omgeving waarin je de aandacht kunt houden op dat wat jij voor ogen hebt.
Wil je een werken aan een bepaald artikel zorg er dan voor dat je niet gestoord wordt. Zet je telefoon, e-mail, social media en andere zaken tijdelijk stil of nog beter uit zodat jij ongestoord kunt werken. Is jouw doel om een bepaald gewicht te bereiken let dan op bij het doen van boodschappen. En zo zijn er natuurlijk nog legio voorbeelden te noemen.

Onderzoek technieken voor concentratie / focus

Ga op zoek naar methoden en technieken die ingezet worden bij het verbeteren van focus.
Een heel simpele methode is dat je één ding tegelijk doet. Je begint ergens aan en maakt af waar je mee bezig bent. Is het een te groot iets, reserveer dan een hoeveelheid tijd en gebruik die tijd om echt alleen aan dat ene stuk te werken.

En wie weet is mindfulness of meditatie een geschikt hulpmiddel voor jou om je te helpen beter te concentreren. Ga uitproberen en ontdekken wat het beste werkt voor jou.

Gun jezelf TIJD!

Misschien wel de meest belangrijkste.
Ben je nog niet gewend om geconcentreerd of gefocust te werken dan is het een kwestie van tijd. Oefenen, geduld hebben en je doorzettingsvermogen verbeteren. Fietsen heb je waarschijnlijk ook niet in één dag geleerd dus gun jezelf tijd. Wees liefdevol naar jezelf en zie elke stap als een kans om te leren en te groeien.

Het hebben van een, voor jou, juiste mindset en toewijding draagt bij aan een betere en sterkere focus.

Focus is een krachtig instrument dat je helpt bij het behalen van jouw doel(en) en het waarmaken van jouw dromen. En weet je… het hebben of verkrijgen van een krachtiger focus is misschien juist gewoon heel simpel:

Doe één ding tegelijk en voorkom afleiding

Ik nodig je dan ook van harte uit om hiermee te gaan oefenen.

Veel plezier en mocht het nodig zijn dan ben ik er om je hierbij te begeleiden.

Hartelijke groet,

Astrid

YourInnergy Astrid

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven