Zelfzorg! Luxe of Noodzaak?

YourInnergy zorgen voor jezelf

Zelfzorg? Ach dat is gewoon luxe

Is dat echt zo? Als je dat vindt is dat natuurlijk prima. Ik heb dat ook heel lang gedacht en inmiddels zie ik zelfzorg als gewoon iets wat goed voor mij is. Noodzaak, dat weet ik niet maar nodig ja want als ik niet voor mezelf zorg wie doet dat dan?

De afgelopen jaren is er behoorlijk wat veranderd. Het is inmiddels al min of meer normaal geworden dat je altijd maar bereikbaar bent of moet zijn. Tel dat op bij de hoeveelheid informatie (lees: prikkels) die dagelijks over je heen komt, je werk, sporten, gezin en ga zo maar door. Misschien is het niet altijd een fysieke belasting maar denk er eens aan wat de mentale belasting is waar je mee te maken hebt. Dag in, dag uit!

Zelfzorg is essentieel voor het behoud van fysieke, mentale en emotionele welzijn. Door goed voor jezelf te zorgen, kun je stress verminderen, veerkracht opbouwen en een gezondere levensstijl bevorderen, wat resulteert in een betere algehele levenskwaliteit.

Spanningsboog

Stel jouw lichaam voor als een boog waarbij spieren aanspannen bij elke prikkel die je krijgt.

Spanning wordt vaak onbewust opgebouwd wat op termijn kan leiden tot strakgespannen -en pijnlijke- spieren en allerlei ongemakken.

YourInnergy spanning boog

Het aanspannen van een boog kost dat kracht en energie. Deze kracht en energie kun je niet meer voor andere dingen inzetten. Dingen die je misschien wel leuker vindt of liever doet.
Check eens -wat vaker- hoe het is met jouw spanning en laat los als langer vasthouden niet meer nodig is.

Ont-span!

Over ontspannen en hoe je dat doet zijn zoveel visies en ideeën. Wat echter voor de één heel goed werkt is voor een ander weer heel stressvol. Vindt iets wat voor jou werkt en wat bij jou past.

Ga na wat ontspanning voor jou is? Op welk moment kan jij ontspannen? Sta ook eens stil bij hoe je slaapt? Ben je onrustig, veel wakker of slaap je voldoende en word je uitgerust wakker?

Over ontspannen en hoe je dat doet zijn zoveel visies en ideeën. Wat echter voor de één heel goed werkt is voor een ander weer heel stressvol. Vindt iets wat voor jou werkt en wat bij jou past.

Ga na wat ontspanning voor jou is? Op welk moment kan jij ontspannen? Sta ook eens stil bij hoe je slaapt? Ben je onrustig, veel wakker of slaap je voldoende en word je uitgerust wakker?

Tip! Slaap je slecht, onrustig of ben je veel wakker? Neem je jouw telefoon mee naar de slaapkamer?

Laat je telefoon beneden en kijk wat dit doet met hoe je slaapt

Zelfzorg

Zelfzorg is geen kwestie van alleen maar voor jezelf zorgen. Het is veel meer dan dat. Zelfzorg zie ik als een bewust proces waarbij je actief zorgt voor je fysieke, mentale en emotionele welzijn. Het omvat activiteiten en -misschien nieuwe- gewoonten die gericht zijn op het bevorderen van:

Zelfzorg kan verschillende aspecten bevatten zoals:

Zelfzorg is misschien zelfs wel essentieel voor het behoud van een evenwichtige levensstijl en het opbouwen van veerkracht om de uitdagingen van het dagelijks leven aan te kunnen.

YourInnergy zelfzorg

Kan jouw Zelfzorg beter?

Als jij bij het lezen van deze tekst merkt dat jouw zelfzorg beter kan dan is het misschien een goed moment om te kijken wat bij jou past. Wat heb jij nodig om te Ont-Spannen, om goed voor jezelf te zorgen?

Is het lekker met een boek op de bank, sporten, een wandeling of zou een massage beter bij je passen? Of ben je nog zoekend en weet je niet precies wat bij jou past? Misschien kan ik je helpen?

Ik bied je vrijblijvend maximaal 20 minuten van mijn tijd aan
waarin ik je help bij het verkrijgen van meer inzicht hoe het is met jouw Zelfzorg

Klik op de link en wie weet spreken we elkaar snel.

Hartelijke groet,

Astrid

YourInnergy Astrid

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven