‘Dive deeper’

Ik weet nog dat toen ik startte met mijn praktijk ik ervan overtuigd was dat ik zoveel mogelijk trainingen moest volgen. Ik wilde van alles weten om zoveel mogelijk mensen te kunnen helpen. Bij de start van mijn praktijk ben ik begonnen met masseren op fysiek niveau en daar bleef het bij. Tenminste, dat idee had ik toen maar al snel bleek dat mensen mij feedback gaven dat er veel meer was gebeurd dan alleen op het fysieke vlak. Ik vond en vind dat nog steeds bijzonder maar stond er verder niet bij stil.

In de loop der jaren ben ik me gaan realiseren dat het heel mooi is dat via het lichaam ook op andere niveaus zaken (aan)geraakt kunnen worden. Mensen die vaker een bericht van mij lezen hebben ongetwijfeld ooit onderstaande uitspraak een keer gelezen.
Het lichaam is als een landkaart en toont als vanzelf wat of welk gebied meer aandacht nodig heeft.

Is er mogelijk een onderliggende thema bij jouw pijn of klacht? Het zou zomaar kunnen. Hoe zou het zijn als dat thema opgelost kan worden? Wat zou dat voor jou betekenen? Als je wilt kunnen we er samen mee aan de slag… ik nodig je uit…

Magische momenten

Zo had ik eens een dame in mijn praktijk voor een ontspanningsmassage. Want, vertelde ze: “Ik heb zo’n gespannen gevoel in mijn rug en het is net of er iets vast zit.” Op haar rug bleven mijn handen min of meer vastgeplakt liggen waarbij de dame in kwestie aangaf dat ze het gevoel had dat mijn handen zoveel warmte afgaven dat haar rug begon te gloeien. Bij mij kwam heel sterk het woord verdriet binnen en na lang twijfelen of ik dit zou uitspreken heb ik gezegd dat dit woord steeds naar boven kwam. Kennelijk was dit heel herkenbaar en kreeg ik haar verhaal te horen. Na afloop van de massage vertelde ze dat ze zich er ineens bewust van was geworden dat ze al heel lang haar emoties en gedachtes had weggestopt. Dat ze nu ruimte en opluchting voelde en zich eindelijk het gevoel had dat ze zichzelf weer echt kon voelen.

Inmiddels zijn er nog veel meer soortgelijke ervaringen geweest en elke keer zijn dat van die magische momenten. Kijk ik terug op dit soort momenten dan ben ik me er terdege van bewust dat het aan mij is om er te zijn om dit soort processen te begeleiden. Natuurlijk heb ik mijn vakkennis en ervaring maar als de omgeving voor iemand veilig en vertrouwd voelt dan is er pas echt ruimte om ‘los te laten’. Het is dan aan mij om echt de ruimte te bieden die nodig is op dat moment.

Aan het eind van dit soort sessies wordt dan vaak gezegd dat iemand geen idee heeft wat ik heb gedaan maar dat het zo anders voelt, vaak lichter. Super, dat zijn de parels die mijn werk extra bijzonder maken. In mijn beleving is het zo dat iemand die ontvangt misschien wel het meeste werk heeft verricht. Overigens vaak onbewust maar dat zou kunnen verklaren dat iemand vaak moe is na afloop van zo’n sessie. Moe, ontspannen en tegelijkertijd ervaar men dat er echt iets is veranderd. Waardevolle en bijzondere cadeaus voor jezelf!

De ‘puzzel’ wordt steeds completer

‘Dive Deeper’. Die magische momenten zoals ik hierboven beschreef hebben ertoe geleid dat ik me bezig ben gaan houden met het waarom van een (pijn)klacht. Is er misschien een onderliggend thema of is het een signaal van het lichaam? Van nature ben ik iemand die graag analyseert en door mezelf deze vragen te stellen kwam ik in aanraking met geweldige trainingen, bijscholingen en natuurlijk boeken. Zoals bij alles wil ik eerst iets zelf ervaren waarmee een aantal zaken wel en sommige zaken niet of nog niet passend voelden. Fascinerend hoe ik hiermee nieuwe en andere ‘aanvliegroutes’ leerde kennen waarmee andere werelden beschikbaar kwamen.

Zoals begin dit jaar waar ik kennis maakte met Tok Sen. Een techniek waarbij trilling ingezet wordt om vastzittend weefsel als spierknopen sneller los te maken. Op het moment dat ik dit zelf onderging wist ik gewoon dat een prachtige toevoeging zou zijn in sessies. Geen verrassing dat ik deze techniek inmiddels ook regelmatig toepas met mooie en verrassende resultaten.

Naast technieken op fysiek vlak zijn er fantastische methoden om op emotioneel en mentaal vlak aan de slag te gaan. Urenlange gesprekken zijn niet altijd nodig. Een andere aanvliegroute kan helpen om deuren te open waardoor je ineens andere inzichten krijgt, een andere waarde krijgen of gewoon oplossen.

Hoe zou het zijn als je ervaart dat er meer mogelijk is dan je misschien nu kunt bedenken…?

Steeds vaker merk ik dat mensen zich open stellen om aan de slag te gaan met het waarom van een (pijn)klacht. Mensen willen weten hoe het komt dat ze last hebben van… of dat er mogelijkheden zijn om van bepaalde gedachten en/of gewoonten af te komen. Voor mij alle reden om mijn kennis en ervaring op andere manieren in te gaan zetten of te combineren waardoor ik een heel eigen aanpak heb. Voor mij vallen steeds meer puzzelstukjes op hun plaats en heb ik echt het gevoel dat ik doe wat ik te doen heb en ik vind het elke dag ongelooflijk mooi om te mogen doen.

Sessies ‘op afstand’

En, mede dankzij allerlei technische ontwikkelingen is het zelfs mogelijk om sessies op afstand te hebben. Massage is lastig maar sessies waarbij je wilt werken aan onderliggende thematiek, trauma, allergieën of anderszins kunnen prima telefonisch of beeldbellen. Zo heb ik afgelopen zomer zelfs al een aantal sessies gehad met iemand in Zwitserland.

Elke dag besef ik me dat ik het leukste vak van de wereld heb. Dat ik doe wat ik leuk vind, elke dag nog bij mag leren en mensen mag inspireren, begeleiden en helpen. Mijn keus om me te verdiepen in onderliggende thematiek, trauma en meer was echt de juiste keus op dat moment.

Tot zover voor nu. Heb jij na het lezen van deze tekst het gevoel dat ik iets voor jou kan betekenen, ben je benieuwd naar mijn aanbod, wil je een afspraak maken of heb je een vraag? Klik dan op onderstaande links of stuur me een mail.

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven