Afleiding, en nu de leiding nemen…

Bijzondere tijden waarin jij en ik ons bevinden. Om ons heen gebeurt van alles wat ongetwijfeld effect op je heeft. En daar waar de één te maken krijgt met allerlei emoties en/of gedachtes kan een ander juist strijdlust of weerstand ervaren. Met alles wat in onze maatschappij en om ons heen plaatsvindt worden we (on)bewust steeds afgeleid van onszelf. De kans bestaat dat daardoor ons innerlijk proces blokkeert en zelfs kan worden verstoord.

Ondanks dat alles mogen -en misschien moeten- we ons beseffen dat wij allemaal het recht van bestaan hebben. Dat we meesters zijn van onze eigen realiteit, we zijn immers scheppende wezens vanaf onze geboorte. Dit alles betekent dus dat we niet akkoord hoeven te gaan met zaken buiten onszelf.

Misschien juist wel door alles wat om me heen gebeurd ben ik mee veel bewuster geworden van mezelf. Ik ben een uniek wezen en creëer de hele dag door en ben in staat om mijn eigen wereld te scheppen. Tegelijkertijd realiseer ik me ook (steeds meer) dat ik word afgeleid door de media, de ‘smart’ apparaten of andere externe verstoringen.

Van Af-leiding naar Leiding nemen

Juist dit soort bewustwordingen geven mij signalen dat ik goed voor mezelf mag -moet- zorgen. Zorgen voor momenten van en voor mezelf, de stilte en ‘eenvoudigweg’ waarnemen. Met aandacht naar binnen gaan en bij mezelf zijn en blijven.

Voor mij, en waarschijnlijk ook voor velen met mij, geld dat afleiding me juist weghoud bij mezelf. Tijd om de Leiding (terug) te nemen waardoor ik andere keuzes kan maken. Keuzes maken en kiezen voor mijn eigen (groei)pad vraagt, van mij, ook om ruimte en rust. Ontspanning is de beste manier om me weer te verbinden met mijn creatievermogen en creatiekracht.
Een voorbeeld wat je wellicht herkent. Je hebt al geruime tijd zitten nadenken over een probleem en komt er niet uit. En dan, ineens schiet een idee of die oplossing je te binnen schoot terwijl je slaapt…

Ontspannen en niets doen

Niets doen… klinkt gemakkelijk maar wat als het alleen een kwestie zou zijn van toelaten. Dat laten zijn wat op dat moment is of gebeurd? Dan zou ont-spannen als vanzelf gaan omdat het geen doen meer is maar toe-laten.
Waar ik voorheen vrijwel altijd bezig was en misschien zelfs wel van mezelf vooral zinvol bezig moest zijn kan ik inmiddels steeds vaker en beter ‘lummelen’, lekker wandelen, knuffelen met de hond, niets doen en genieten van wat is. En, hoe tof om te merken dat, nu ik minder van mezelf moet, er meer ruimte ontstaat waardoor ik de meest mooie en creatieve ideeën krijg.

Ik kan me zelfs nog herinneren uit mijn ‘burn-out’ periode dat ik alleen maar behoefte had aan rust. Mijn hele systeem was compleet overspannen waardoor er echt geen ruimte meer was voor mezelf laat staan om creatief te zijn. Sterker nog, elke gedachte om iets te doen was al teveel. Ik wilde alleen maar rust … stilte. Naarmate ik ontspanning kon toelaten merkte ik dat mijn creatievermogen terug begon te keren. Achteraf een interessante tijd waarbij allerlei processen hebben plaatsgevonden en, zo kijk ik erop terug, ik een geweldige transformatie heb doorgemaakt.

In flow zijn en blijven

Voor mezelf kiezen is en blijft misschien wel een hele kunst. Ik ben me echter bewust geworden van de enorme creatiekracht die in mij zit. Het is een innerlijke krachtbron van levenskracht, een levensenergie die onvoorstelbaar is en ongekende mogelijkheden bied. Mits ik goed verbonden blijf… ik zie het als een waterstroom die blijft stromen zolang deze met de de bron verbonden blijft. Elke blokkade of belemmering beïnvloed de doorstroming.

Bovenstaand wordt ook wel ‘in flow’ genoemd. Als je ‘in de flow’ bent voelt het alsof je de hele wereld aankunt. Als een surfer die zich steeds op de toppen van de golven bevindt. Alles gaat zoals jij wilt en het lijkt als vanzelf te gaan.

De kunst is misschien wel zoveel mogelijk ‘in flow’ te zijn en te blijven. Dat vraagt oefening en oefening baart kunst…

Net als surfen… de eerste paar keer val je misschien in het water maar hoe gaaf is het als je kunt blijven staan en je op de meest prachtige golf kunt genieten van de verkregen balans en het gevoel dat je de hele wereld aan kunt…

Voor mezelf kiezen is een hele kunst, maar ik blijf flink oefenen 😉

Blij ben ik met alle steun, hulp en begeleiding die ik mocht en nog steeds mag ontvangen. Ik realiseer me dat ik mezelf hierdoor veel sneller en verder kon ontwikkelen dan dat ik dit pad alleen had afgelegd. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als het er al is? Wat niet inhoudt dat ik alles één-op-één overneem of aanneem. Elke keer is het weer een afwegen, bij mezelf voelen of iets resoneert met mij en dan een keus maken.

Ik gun mezelf en iedereen dat je ‘in flow’ bent, dat er een optimale verbinding is met die onvoorstelbare creatiekracht en je volledig verbonden bent met wie je werkelijk bent. Heb jij daar steun, hulp of begeleiding bij nodig? Neem gerust contact met mij op en wie weet zien we elkaar binnenkort.

Mag ik je inspireren?

Blijf op de hoogte!
Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang regelmatig exclusieve updates, tips en aanbiedingen direct in je inbox.

Ik stuur je geen spam! Deze gegevens gebruik ik alleen voor het verzenden van mails om je te inspireren, tips te geven en/of een actie te delen.

Wat er met jouw gegevens gebeurt lees je in mijn privacybeleid.

Scroll naar boven