YourInnergy Thaise yogamassage praktijkruimte

Thaise yogamassage

'Yoga voor luie mensen'

Eén van de oudste massagevormen ter wereld is de Thaise massage. Van oudsher is de Thaise massage bekend om haar helende werking op lichaam en geest. Voorheen was deze massagevorm voorbehouden aan monniken in tempels en kwamen mensen naar de tempels voor genezing. Tegenwoordig kan men op veel meer plaatsen, wereldwijd, opleiding(en) volgen om deze prachtige massagevorm te leren en te geven.

Thaise massage is een combinatie van yoga, massage en acupressuur. In mijn opleiding werd daarom de naam Thaise yogamassage gebruikt.. Als masseur gebruik je handen, voeten, ellebogen, onderarmen en knieën.

In tegenstelling tot veel ‘normale’ massagevormen wordt deze massage over de kleding heen gegeven terwijl jij, als ontvanger, op een mat ligt. In plaats van het geven van strijkingen en knedingen ontvangt het lichaam druk en wordt het gestrekt. Hierdoor worden spieren losgemaakt en ontstaat een verlichting van pijn. Een Thaise yogamassage werkt diep door op fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Tok Sen

Secret tapping on the Thai meridians

Tok Sen is een oude Thaise behandelwijze, vooral toegepast in het noorden van Thailand. Door ritmisch op meridianen -Sen- te kloppen ontstaat een vibratie die doorwerkt in het lichaam van de ontvanger. Deze vibratie helpt bij het opruimen van blokkades.

Tok Sen is een techniek die vooral wordt toegepast binnen de traditionele Thaise massage maar kan ook ingezet worden of gecombineerd worden met andere massagevormen. Mensen die Tok Sen al hebben ervaren zijn heel enthousiast en verrast over het effect ervan. Zo gaf iemand met een bewegingsbeperking in het schoudergebied na 10 minuten de feedback: “Wat, dit kan helemaal niet… ik merk nu al een verbetering en ik kan mijn arm al veel beter bewegen…

YourInnergy Tok Sen tools

Dat integreren van deze techniek is ook gebeurd. Mensen die dit inmiddels hebben ervaren zijn heel enthousiast en verrast over het effect ervan. Zo gaf iemand met een bewegingsbeperking in het schoudergebied na 10 minuten de feedback: “Wat, dit kan helemaal niet… nu al merk ik een verbetering en kan ik mijn arm al zoveel beter bewegen…

Het zou dus zomaar kunnen dat wanneer je bij mij komt voor een sessie je kennis gaat maken met deze techniek. Simpelweg omdat het een prachtige aanvulling is om snel en effectief blokkades -vastzittende energie- los te kunnen kloppen.

 

Goed om te weten

Gedurende een Thaise yogamassage draag je het best loszittende kleding waarin je je comfortabel voelt. Zorg ervoor de kleding je niet belemmert in je bewegingen.

Een Thaise yogamassage duurt minimaal 60 minuten. Idealiter zou 90 minuten beter zijn maar de praktijk wijst uit dat dit niet voor iedereen haalbaar is.

Afspraak Thaise yogamassage

Effecten van een Thaise yogamassage

Vul jouw gegevens in en druk op Verzenden.

Naam *
Telefoonnummer *
e-mailadres *
Hoe lang wil jij deze massage?
Opmerkingen (optioneel)
Scroll naar boven