YourInnergy Thaise yogamassage praktijkruimte

Thaise yogamassage

'Yoga voor luie mensen'

Eén van de oudste massagevormen ter wereld is de Thaise massage. Van oudsher is de Thaise massage bekend om haar helende werking op lichaam en geest. Voorheen was deze massagevorm voorbehouden aan monniken in tempels en kwamen mensen naar de tempels voor genezing. Tegenwoordig kan men op veel meer plaatsen, wereldwijd, opleiding(en) volgen om deze prachtige massagevorm te leren en te geven.

Thaise massage is een combinatie van yoga(houdingen), massage en acupressuur. In mijn opleiding werd daarom de naam yogamassage gebruikt. Afgestemd op wat jouw lichaam aangeeft wordt zachte of juist meer intense druk en/of drukpuntmassage gegeven, afgewisseld met strekkingen gerelateerd uit de yoga. Door druk, drukpunten en strek op een bepaalde manier te combineren ontstaat meer ontspanning in de spieren en ruimte bij gewrichten en pezen.

In tegenstelling tot veel ‘normale’ massagevormen wordt deze massage over de kleding heen gegeven terwijl jij, als ontvanger, op een mat ligt. In plaats van het geven van strijkingen en knedingen ontvangt het lichaam druk en wordt het gestrekt. Hierdoor worden spieren losgemaakt en ontstaat een verlichting van pijn. Een Thaise yogamassage werkt diep door op fysiek, mentaal en energetisch niveau.

Effect Thaise yogamassage

YourInnergy Thaise yogamassage strekking

Extra's

Twee aspecten die ik graag iets verder toelicht aangezien deze regelmatig toegepast worden tijdens een sessie:

Tok Sen

Secret tapping on the Thai meridians

Het ritmisch op meridianen -Sen- te kloppen geeft een vibratie die doorwerkt in onderliggende structuren. Dankzij deze vibraties komen blokkades in energiebanen en/of spierweefsel sneller los waardoor er weer ontspanning en ruimte ontstaat.

Van oorsprong wordt Tok Sen vooral toegepast in het noorden van Thailand. Na mijn kennismaking met deze techniek ben ik het eerst gaan inzetten binnen de Thaise yogamassage. Inmiddels ben ik zo enthousiast over de effecten van Tok Sen dat ik het steeds vaker combineer met andere massagevormen of zelfstandig inzet.

Bekkenmassage

Sessie van 90 minuten, alleen voor vrouwen

YourInnergy handen met bloemen

Dit deel van een Thaise yogamassage wordt ook over de kleding heen ontvangen. Bekkenmassage kan heling geven wanneer jij, als vrouw, je herkent in thema’s als: onzekerheid, twijfel, ‘in het hoofd’ zitten.
Gerelateerd spelen aspecten die te maken hebben met veiligheid, je veilig voelen, ge-aard zijn, er mogen zijn of ertoe doen vaak een rol. Denk hierbij ook aan eigenwaarde, van waarde zijn, genieten.

Aandacht geven aan het bekkengebied -1e en 2e chakra – helpt je om je weer meer met jezelf te verbinden, je (weer) geborgen te voelen in je basis, thuiskomen in je eigen lijf.

Wat anderen zeggen

Iemand met een bewegingsbeperking in het schoudergebied na 10 minuten over Tok Sen gaf aan: ‘Wat! Dit kan helemaal niet… ik merk nu al een verbetering en ik kan mijn arm al veel beter bewegen…’

Een vrouw die een bekkenmassage ontving had me, tijdens deze massage veelvuldig ‘vervloekt’. Na afloop zei ze dat ze nu meer ruimte ervaarde en zich ook meer thuis voelde in haar lijf. ‘Ik maak gelijk nog een afspraak want ik voel dat het echt nodig is dat ik aandacht geef aan deze regio.’ 

Scroll naar boven