YourInnergy strand Texel

Magnesium

Magnesium, het lijkt wel of ik het steeds vaker hoor dat mensen hier een tekort aan hebben. Maar hoe weet je nu of je een tekort hebt en als je dan een tekort blijkt te hebben wat ga je er dan aan doen? Ga je dan maar lukraak magnesium supplementen slikken in de hoop dat dit werkt of ga je wat anders doen?
Je leest hier over magnesium, wat het doet en hoe je tekorten kunt herkennen en wat je er zelf aan kunt doen.

In mijn praktijk maak ik regelmatig gebruik van magnesium producten van Zechsal. Meestal als aanvulling op gebieden waar extra aandacht aan besteed is. Het gebruik van bijvoorbeeld de MCM gel wanneer iemand last heeft van gewrichten of ZechsallSport bij spierpijn en/of blessures. Daarnaast gebruik ik de body cream om mijn handen, voeten en de rest van mijn huid soepel en zacht te houden.
Inmiddels ben ik me er steeds meer van bewust dat magnesium een belangrijk element is en nodig is bij allerlei lichaamsprocessen.

Bijzonder genoeg wordt Zechsal wordt gewonnen uit de Zechsteinbron, een magnesiumbron in Noord-Nederland. Meer weten over Zechsal? Klik hier >>

YourInnergy Astrid medaille marathon Rotterdam

In het verleden was ik een fanatiek sportster en had ik regelmatig last van spierkramp. Mogelijk door het vele sporten, met name hardlopen, kreeg ik op een gegeven moment te maken met blessures.
Magnesium slikken werd me aangeraden. Voor mij had dat niet het gewenst effect waardoor ik terecht ben gekomen bij de magnesium producten van Zechsal.
Astrid

Een essentieel mineraal

Variërend van het transporteren van energie tussen cellen, het regelen van de spijsvertering, het zenuwstelsel en meer. Mineralen en sporenelementen zijn stoffen die ervoor zorgen dat de processen in ons lichaam op de juiste manier verlopen. Eén van de mineralen is magnesium.

Hoeveel iemand nodig heeft is afhankelijk van factoren als leeftijd, werkzaamheden, geslacht, zwangerschap, dagelijks activiteit en/of sport. Daarnaast speelt voeding en het gebruik van medicatie een rol bij de opname van magnesium. Het is dan ook, in mijn beleving, zo dat de behoefte aan magnesium en de mate van opname ervan voor iedereen anders is.

Magnesium speelt een rol bij:

Klachten die veroorzaakt kunnen worden door een tekort aan magnesium zijn:

Check 'het' zelf

Herken jij jezelf in bovengenoemde klachten dan zou het zomaar kunnen zijn dat magnesium (een deel) van de oplossing is.

Zechsal heeft een zelfdiagnosepakket samengesteld. Dit pakket helpt je om te bepalen of je baat hebt bij extra magnesium.
Je checkt zelf aan de hand van de checklijst, in hoeverre je last hebt van bepaalde klachten. De checklijst vul je 2x keer in: eerst een zogenaamde nulmeting (basis) en na 3 of 6 weken nogmaals. Aan de hand van de ingevulde cijfers kun je bepalen of je extra magnesium nodig hebt of niet.

Je gebruikt de producten dagelijks en na 3 tot 6 weken check je opnieuw. Is er iets verandert of niet. Desgewenst kun je de ‘dosering’ aanpassen en/of kiezen voor een vorm waarbij je eens in de zoveel tijd magnesium gebruikt als een soort van ‘lichaamsonderhoud’.

Magnesium producten als aanvulling nodig?

Vanuit Zechsal wordt verschillende opties aangeboden waarbij de basis steeds bestaat uit voetenbaden en magnesiumolie.

Over de basisproducten

De (badzout)kristallen en (magnesium)olie bevatten magnesiumchloride uit de Zechsteinbron. De magnesiumchloride is een lichaamseigen vorm van magnesium die via de huid kan worden opgenomen.

Een pakket gebruik je 3 weken behalve bij chronische klachten. Dan wordt een ander pakket geadviseerd dat je 6 weken gebruikt omdat het lichaam dan langer de tijd heeft om in balans te komen.

Aanvullend kunnen supplementen in poedervorm gebruikt worden. De supplementen in poedervorm zijn pure vormen van magnesiumcitraat of magnesiumbisglycinaat en dienen ingenomen te worden.

YourInnergy Zechsal basispakket

Goed om te weten.
Uiteraard ontvang je bij aankoop van dit basispakket informatie over hoe je deze producten het beste gebruikt.
Een teveel aan magnesium kan tijdelijk een (lichte) vorm van diarree geven.

Meer informatie of vragen?

Zechsal heeft een kennisbank op haar website geplaatst waar je diverse artikelen vind over bijvoorbeeld magnesium en ADHD, burn-out en magnesium en meer.
Heb je vragen of wil je meer informatie over deze producten en/of mijn ervaring? 

Neem gerust contact met me op.

Praktisch
Onderstaande Zechsal producten heb ik (meestal) op voorraad.
Je kunt deze, op afspraak, bij me ophalen in de praktijk of meenemen op 20 mei als ik op de Pinkstermarkt sta. 
Stuur me een bericht via mail, signal of whatsapp om een afspraak te maken.

Zechsal magnesium handgel – spray 100 ml | pompfles 500 ml

Zechsal magnesium MCM gel – tube 100 ml

Zechsall Sport – tube 100 ml

Zechsal Body Cream – tube 30 ml | 100 ml | pompfles

Zechsal (voeten)badzout – pot 750 gr

Zechsal magnesium olie – spray 100 ml

Zechsal magnesium citraat poeder – pot 40 gr

Scroll naar boven